Surroi: Deputetë, në dorë e keni, shkarkojeni Hashim Thaçin

epa05837072 President of the Republic of Kosovo Hashim Thaci gestures during a press conference at his cabinet in Pristina, Kosovo 08 March 2017. Hashim Thaci backed up his decision he took on 07 March 2017 to submit to the Parliament the draft law on transforming the Kosovo Security Forces (KSF) into an Army. NATO Secretary General Jens Stoltenberg has released a statement saying that on 08 March 2017 he has spoken to Hashim Thaci to convey the serious concerns of NATO Allies about recent proposals by the Kosovo authorities to transform the Kosovo Security Force (KSF) into an armed force, without a constitutional change. However, should the mandate of the KSF now evolve in the way proposed, NATO will have to review its level of commitment, particularly in terms of capacity-building he said in the statement. EPA/VALDRIN XHEMAJ

Publicistja, Flaka Surroi ka reaguar pas skandalit të arrestimit të 6 mësimdhënsve të Kolegjit “Mehmet Akif”, të cilët thuhet se janë pjesë e Grupit të Gulenit.

Ajo në një shënim në Facebook ka shprehur bindjen e saj se pa lejen e Hashim Thacit, AKI nuk do të mund të merrte vendim që të deportoj këta 6 “Gulenist”.

Sipas saj, deputetët duhet që këtë cështje ta dërgojnë në Kushtetuese, dhe përfundimisht të shkarkohet Hashim Thaci.(Shtyp mbi pamjen e mëposhtme dhe shikoje ⤵)

Reagimi i plotë i saj:

Deportimi i arsimtarëve turq nuk ka mundur të realizohet pa dijeninë e Thaçit. Si person të cilit i rapprton AKI, ky ka mundur ta parandalonte këtë që është shkelje flagrante e Kushtetutës.

Deputetë, urdhëroni e nisnjani procedurën para Kushtetueses që të përckatohet kjo shkelje, e që Thaçi të shkarkohet.

SHPËRNDAJE