Surroi: UÇK-ja ishte pakicë, nuk e ka përfaqësuar shumicën në Kosovë

Veton Surroi, a Kosovo opposition leader, talks to an Associated Press writer in London, Wednesday, Sept. 19, 2007. A top ethnic Albanian negotiator declared major talks about Kosovo's future to be irrelevant Wednesday, saying Kosovo would be independent soon _ regardless of international efforts to resolve questions about its political status. (AP Photo/Sang Tan)

Publicisti Veton Surroi ka deklaruar se Ushtria Çlirimtare e Kosovës ka qenë një pakicë në Kosovë.

Surroi ka thënë se UÇK nuk ka qenë shumicë në Kosovë, por ka qenë një pakicë e organizuar që ka luftuar.

Sipas Surroit UÇK’ja ka qenë pakicë që nuk e ka përfaqësuar shumicën në Kosovë.

“UÇK nuk ka qenë shumicë në Kosovë, ka qenë pakicë në Kosovë, pakicë natyrisht e organizuar e ka luftuar, por ka qenë pakicë nuk e ka përfaqësu shumicën në Kosovë, shumicën e spektrit politikë”, tha Surroi në RTV Dukagjini.

Surroi këto komente i bëri teksa fliste për humbjen e krahut të luftës në zgjedhjet e fundit pas shumë viteve dhe ardhjen në pushtet të opozitës.

SHPËRNDAJE