Vendimi i Gjykatës Kushtetuese: Ambasadori britanik jep paralajmërimin që nuk pritej nga ai

Ambasadori i Mbretërisë së Bashkuar në Kosovë, Nicholas Abott, ka thënë se pavarësisht vendimit që do të nxjerrë Gjykata Kushtetuese e Republikës së Kosovës për rastin e dekretit të presidentit Hashim Thaçi, është në interesin e republikës së Kosovës që si një demokraci e re parlamentare ta kalojë një ndryshim të tillë në mënyrë të qetë dhe paqësore, pa retorikë ekstreme dhe pa kërcënime për dhunë.

Abott ka thënë se kjo javë është shumë e rëndësishme për Republikën e Kosovës dhe se është shumë e rëndësishme që vendimi i Gjykatës Kushtetuese të respektohet nga të gjithë, qoftë ai për shkuarje në zgjedhje të reja apo qoftë për krijimin e një qeverie të re.

“Kjo është një javë e rëndësishme për Kosovën. Ne presim të dëgjojmë nga Gjykata Kushtetuese për hapat e ardhshëm në procesin politik pas votimit të mosbesimit në Kuvend. Është e rëndësishme që vendimi i tyre të respektohet nga të gjithë. Cilido qoftë vendimi, ai do të çojë në ndryshime, që mund të jenë në zgjedhje të reja ose në një qeveri të re. Disa njerëz do të jenë të kënaqur, të tjerët do të zhgënjehen, disa mund të jenë të kënaqur, të tjerët mund të jenë të zemëruar”, ka shkruar Abott, raporton Gazeta Express.

“Sido që të jetë reagimi, është në interesin më të mirë të Kosovës, si një demokraci e re parlamentare, që një ndryshim i tillë të ndodhë në mënyrë paqësore dhe të qetë, pa retorikë politike të ekzagjeruar dhe pa kërcënim për dhunë. Të gjithë liderët politikë, në institucionet shtetërore ose partitë politike, duhet të veprojnë për të siguruar që stabiliteti dhe siguria politike e Kosovës, si dhe qëndrimi i saj ndërkombëtar, nuk do të minohen”, ka përfunduar Abott.

SHPËRNDAJE