Zdrukthtari nga Mitrovica që krijon vepra arti për amerikanët |VIDEO

Zdrukthtaria dikur shte ndër profesionet më të kërkuara, por sot kësaj zeje i ka humb shkëlqimi. Të paktë janë ata, që e praktikojnë.

Ndër të rrallët është Arsim Kameri nga Kçiqi i Madh i Mitrovicës, i cili ka kaluar më shumë se 40 vite me profesionin e zdrukthtarit.

Ai ka thënë se zdrukthtarinë, më shumë se punë, e ka pasion.

“Me këtë profesion që nga fëmijëria kam filluar të merrem, pasi e kam parë gjyshin duke punuar me gjëra të drunjta, me shkama e diçka të ngjajshme për shtëpi. Nga ai moment më ka lind si merak dhe kam filluar të punoj. Nga paslufta kemi vazhduar me makineri me të mirë. Nuk është profesion i lehtë, por meraku e bën të veten. Përdori drunj të ndryshëm dekorativ, arrë, qershi, verri etj.”, deklaroi për RTV Dukagjinin zdrukthtari Arsim Kameri.

E filloi këtë zeje si fëmijë, duke e përvetësuar kështu zanatin e gjyshit të tij.

  • ETIKETIMET
  • 1
SHPËRNDAJE