Han për taksën: Kam paraqitur një propozim për Vuçiqin dhe Thaçin

“Kam paraqitur një propozim sipas të cilit ne bashkërisht kemi adresuar të gjitha çështjet relevante të tregtisë që lidhen me Serbinë dhe Kosovën. Unë jam gati për të udhëhequr një bisedë të tillë, dhe që do të jetë baza për supozimin se është e mundur për t’u kthyer në tryezën me Federica Mogherini dhe të vazhdojë dialogu,” tha  Johannes Hahn në intervistë për N1.

Komisionari Europian Han thotë se dialogu midis Serbisë dhe Kosovës mund të shihet dhe ekzistonte gjatë mandatit të Federatës së Mogherinit.

Thotë se hapa të rëndësishëm janë ndërmarrë në Ballkan gjatë disa viteve të fundit.

“Ne jemi pranë vendimit të Parlamentit grek për të pranuar marrëveshjen për ndryshimin e emrit të Maqedonisë në Republikën e Maqedonisë Veriore. Fillon nga premisa se ajo do të zgjidhet dhe ky është një sukses gjigant dhe unë kam investuar shumë kohë dhe përpjekje në zhvillimin e këtij vendi që nga viti 2015. Shqipëria gjithashtu po bën hapa të suksesshëm përpara. Marrëdhëniet ndërmjet Serbisë dhe Kosovës kanë përparuar, ka pasur ngjarje në disa javëve të fundit. Këto janë disa zhvillime pozitive kur ne shikojmë në një periudhë më të gjatë kohore. Sigurisht që në ndërkohë, dhe në njërën anë dhe në anën tjetër është një hap prapa, por ne nuk duhet të lejojmë veten të dekurajohemi. Futja e taksave të importit nga Kosova është një hap i tillë prapa, dhe tani duhet të shikoni për një zgjidhje “, ka thënë ai./Gazeta Blic