PAN: Në këtë ditë i zbulojmë emrat e deputetëve që do ta votojnë Qeverinë

Mungesa e numrave të koalicionit PDK-AAK-Nisma për të krijuar Qeverinë është duke vonuar thirrjen e seancës konstituive të Kuvendit nga presidenti Hashim Thaçi.

Edhe pse deklarativisht thonë të kenë arritur marrëveshje individuale me disa deputetë nga partitë shqiptare, zyrtarë të PAN-it nuk kanë treguar nëse i kanë bërë së paku 61 vota për votuar qeverinë, shkruan sot Koha Ditore.

Sipas tyre, kjo do të dëshmohet vetëm ditën e seancës.Deri më tani kanë munguar edhe veprimet e administratës së Kuvendit për përgatitjen e seancës plenare, e cila është përgjegjësi e legjislaturës së fundit.

Ramush Haradinajt, i nominuar për kryeministër nuk i ka mjaftuar më shumë se një javë kohë për të gjetur partnerë në bashkëqeverisje. Pas refuzimit që i bëri Lëvizja Vetëvendosje dhe koalicioni LDK-AKR-Alternativa, Haradinaj është në kërkim të votave nga deputetët individualë të këtyre partive.