Shteti evropian ashpërson masat, mbyllet për tre javë

Për shkak të rasteve të shumta me Covid-19, Luksemburgu, njëri nga shtetet më të vogla në Evropë, ka vendosur që të shkojë në izolim.

Ky shtet ka raportuar mbi një mijë raste të reja gjatë fundjavës dhe ende vazhdon ta ketë shkallën më të lartë të të infektuarve në Evropë për kokë banori.

Po ashtu, gjashtë raste të vdekjeve janë shënuar në dy ditët e fundit të javës.

Masat e propozuara sipas medieve lokale përfshijnë zgjatjen e mbylljes, mbyllja që ishte deri në orën 23:00 do të zgjatet deri në 06:00.

Mbyllja do të jetë tre javore, por që edhe mund të zgjatet. Do të byllen baret, restorantet, kinematë dhe qendrat e fituesit

Dyqanet, muzetë dhe galeritë e arteve do të mbesin të hapura.

Me këto masa synohet që të zvogëlohet numri i të infektuarve, në 500 raste për ditë në mënyrë që sistemi shëndetësor të jetë në situatë më të mirë.